Zo ervaar je minder stress in je leven – enkele praktische tips

Laten we eerlijk zijn; ons leven is de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Mensen zijn over het algemeen meer gaan verdienen en hebben ook meer te besteden Ook heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon en is altijd te bereiken. Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat een mobiele telefoon echt een luxe was en je die alleen gebruikte in het geval van absolute nood. Tegenwoordig is de mobiele telefoon een soort zakcomputer geworden en we doen er eigenlijk van alles mee, bellen is in feite een nevenfunctie geworden van de telefoon. Het primaire gebruik is het versturen van berichten via chat apps of sociale media en e-mail.

Dat de mobiele telefoon zo’n enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt is natuurlijk mooi. Maar het is niet alleen maar positief. Mensen ervaren namelijk enorme stress door hun telefoon. Bij sommige mensen gaan de meldingen door het dak heen en raken ze hierdoor enorm in de stress. Ze kunnen zich niet meer focussen op belangrijke taken en zijn constant maar bezig met hun mobiele telefoon. Dat is dus helemaal niet zo’n goede ontwikkeling.

Telefoon een bron van stress?

Is jouw mobiele telefoon ook een bron van stress? Leg hem dan gewoon eens weg. Dat klinkt enorm eenvoudig, maar is wel de beste manier om er minder stress door te ervaren. Een andere optie is om de meldingen van de verschillende apps uit te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de meldingen van Whatsapp, Facebook en Instagram uit te zetten. Of je e-mail van je telefoon te verwijderen. Dat kan zeker zorgen voor minder stress. Plan dagelijks bijvoorbeeld 2 momenten in waarop je alles controleert en zorg dan ook dat je jezelf daar aan blijft houden.

Minder prikkels

Er zijn ook supplementen beschikbaar, bijvoorbeeld het natuurlijke middel LTO3, dat ervoor kan zorgen dat je een beter overzicht krijgt. Dit middel komt uit Canada en heeft diverse ingrediënten die elkaars werking versterken. Ervaringen op het internet zijn positief en mensen die veel last hebben van stress en het overzicht bewaren lijken er veel baad bij te ervaren. Natuurlijk bevat dit artikel geen medisch advies, dus neem altijd contact op met een medisch professional als je klachten ervaart.