Wat maakt de prijzen van vitaminen zo duur?

Het leven wordt ieder dag duurder, of dit nu de huur van je appartement is, de auto in de showroom, of het potje vitamine pillen bij de drogist. Hierdoor vragen veel mensen zich af waarom vitamines zo duur zijn en of dit misschien niet goedkoper kan. En vooral ook, waarom is het ene potje vitaminen duurder dan de ander? Zit daar een logica achter

GOEDKOPE EN DURE VITAMINES

Je hoeft maar een rondje door de Kruidvat te lopen en je ziet meteen dat er dure vitamines en goedkope vitamines zijn. Maar waarom is dit zo? Komt dit door het extra dure vitamine etiketje of zit er echt een beter product in met betere ingrediënten?

HUISMERK VITAMINE PILLEN

Vooropgesteld; de prijsverschillen soms enorm. Denk aan tien euro voor een goedkope vitamine pot en soms wel tientallen euro’s voor hele dure vitamine pillen. De goedkope vitaminen worden vaak als huismerk verkocht door de winkel waar ze in het schap liggen. Maar zijn deze goedkope huismerk vitamine pillen net zo goed?

FARMACOLOGEN OVER VITAMINE PILLEN

Dit brengt ons bij de vraag of dure vitamine pillen dan ook beter zijn. Er zijn farmacologen die zeggen dat dure vitamines niet echt beter zijn dan goedkope vitaminen en dat alleen het etiketje anders is. Een duur stukje papier dus!

VITAMINE DOELGROEPEN

Wist je dat er vitamines zijn gemaakt voor specifieke doelgroepen? Zo zijn er vitamine supplementen voor zwangere vrouwen of voor jonge kinderen. Hierdoor hebben ze ook een speciale bedoeling, anders dan multivitamines voor een brede doelgroep.

GOEDKOOP GEEN DUURKOOP BIJ VITAMINES

De conclusie is vooralsnog dat goedkoop geen duurkoop hoeft te zijn als je vitamines gaat kopen. Let wel op dat het een bekend supplement is met een goedgekeurd label zodat je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Maar goedkope of dure vitamines maakt niet uit, zo lijkt het.