porsche kenteken check

Auto liefhebber? Dan moet je echt een kenteken check doen

Als je een beetje een liefhebber bent van auto’s, dan ben je heel regelmatig online aan het kijken naar auto’s. Je kijkt op de bekende sites zoals Marktplaats, Autoscout etc. Misschien heb je wel een lijstje van auto’s die je op het oog hebt.

porsche kenteken checkJe huidige auto is misschien nog wel gewoon goed, maar het blijft leuk om rond te kijken. Als je dan regelmatig online kijkt, komt er een moment dat je een andere auto gaat kopen. Maar is die auto wel goed? Voordat je de koop doet, wil je meer informatie hebben weten over de specifieke auto. Deze dingen kun je voor een groot deel te weten komen door online informatie van de auto op te zoeken op basis van het kenteken.

Gegeven inzien via kenteken check

Een auto behoudt, zolang deze in Nederland geregistreerd staat, hetzelfde kenteken. Je kunt dit in feite niet wijzigen. Bij een auto die wordt geïmporteerd uit het buitenland is dat anders geregeld. Daar heb je verder weinig inzicht in. Het kenteken is dus altijd verbonden aan deze auto. Via een kentekencheck kun je veel meer opzoeken dan alleen het model, denk bijvoorbeeld aan de APK gegevens en de nieuwprijs.

Die nieuwprijs is wel leuk om eens te bekijken bij super mooie auto’s die je ziet rijden op straat. Komt er bijvoorbeeld een dikke Porsche langsrijden? Dan zoek je gewoon even op hoeveel die auto nieuw heeft gekost toen deze uit de showroom kwam. Dit zegt overigens niet zoveel, want auto’s schrijven heel erg snel af. De auto zal dat, mits deze splinternieuw is, waarschijnlijk al niet meer waard zijn.